עליי

היי, אני דני מקורי. בן 47, נשוי ואב ל-4, גר בירושלים.

ב-2006 התחלתי להנחות סדנאות מוזיקה שמטרתן היתה להביא לשינוי והתפתחות אישית וחברתית. כשסיימתי את התואר הראשון במוזיקה, נגינה בקונטרבס וחינוך מוזיקלי (הקונסרבטוריון המלכותי למוזיקה, האג, הולנד), הקמתי בית-ספר למוזיקה במזרח ירושלים, ובמשך שנה וחצי עבדתי בירדן עם פליטים מעירק, וילדים עם צרכים מיוחדים.

ב-2008 הצטרפתי לארגון הבינלאומי ”מוזיקאים ללא גבולות“. במשך 11 שנים הנחיתי מאות סדנאות ועבדתי עם קבוצות באיזורי סכסוך ואחרי סכסוך ברחבי העולם. ליוויתי ותמכתי בבניית פרוייקטים קהילתיים בשיתוף האוכלוסיות המקומיות וארגונים חברתיים. עבדתי עם קבוצות מגוונות אשר חוו טראומה, אובדן, או סכסוך אלים, ברואנדה, אוגנדה, טנזניה, מחנות פליטים בורונדיים, דרום אפריקה, אל סלבדור, וצפון אירלנד. בהולנד ובגרמניה הדרכתי מוזיקאים, מטפלים במוזיקה, ואנשי קהילה בעבודה עם פליטים. ב-2009 וב-2013 הצטרפתי כמדריך בפרוייקט של הארגון Spiritus Mundi, בו הנחיתי מוזיקאים ישראלים ופלסטינים להיפגש, לכתוב, ליצור ולהופיע על במות בשבדיה ובדרום אפריקה. משנת 2013 אני משתף פעולה עם היוצרת-מלחינה קרן רוזנבאום אשר מפתחת מודלים לפיתוח היצירתיות והמשחקיות.

ב-2014 ביקרתי לראשונה בפלאם ווילאג’ בצרפת, מרכז בודהיסטי שהקים תיך נאת האן, נזיר זן ויאטנמי. מאז אני חוזר מדי שנה כדי להעמיק את הידע והתרגול במיינדפולנס. בעבודה באמצעות מוזיקה ותקשורת לא מילולית אני משלב מיינדפולנס בהקשבה למוזיקה ובתשומת לב לאחר בעשייה המוזיקלית. אני מקליט פודקאסט “מיינדפולנס – פשוט לתרגל.”

ב-2015 עמדתי בראש הצוות שהקים את מערך הקורסים הבינלאומיים של מוזיקאים ללא גבולות, שבמרכזו קורס הדרכת המדריכים המתקיים מדי שנה ואליו מגיעים מוזיקאים, מורים למוזיקה ומטפלים במוזיקה מכל העולם.

ב-2015 למדתי תקשורת מקרבת עם מנחים של הארגון, והתחלתי ללמד את התחום בשילוב עם פעולה ישירה לא אלימה, עקרונות של התמרת סכסוכים, ומיומנויות לניהול הרגש (EMS ו-MATES). מאז המשכתי להתמחות בתקשורת מקרבת, ואני מקליט פודקאסט “תקשורת מקרבת – פשוט להתחבר.”

בשנה וחצי האחרונות שעבדתי במוזיקאים ללא גבולות, הובלתי את פיתוח תוכניות ההדרכה של הארגון, וניהלתי וליוויתי צוות של כ-20 מדריכים בינלאומיים. ביולי 2019 עזבתי את העבודה הבינלאומית והחלטתי להתמקד בעשייה בארץ.

כיום אני מנחה סדנאות בבתי ספר, אקדמיה (מכללת עמק יזרעאל, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בר-אילן), עסקים, ובקהילות שונות בארץ, בתחום החינוך אני עובד עם ילדים בכל הגילים, צוותי חינוך, והורים. בין השאר, העברתי סדנאות וקורסים בהתאחדות התעשיינים בישראל, אגף א׳ לילדים ונוער בסיכון במשרד החינוך, בית החולים רמב״ם לצוותי רופאים ואחיות של הפגיה, צוות הפיזיולוגיה של בית החולים אסף הרופא, מכינות קדם-צבאיות, האקדמיה לשלום, עיריית בית-שמש, שיח סוד בחברה החרדית, חברת HP (במחלקה המשפטית של בריטניה וצפון אירופה), חברת Salesforce (תוכנית Faithforce), מרכז ההגנה לילדים ונוער (בית לין), עוגן (גוף פיננסי-חברתי ללא מטרות רווח), עמותת כנפי דרור (חרם ונידוי חברתי בבתי-ספר) ובער״ן (עזרה ראשונה נפשית). החל משנת 2021 אני עובד עם ער״ן כמנחה קבוצות תורנים על בסיס חודשי ומדריך אותם בהתמודדות עם תפקיד התורן, הקשבה אמפתית, וויסות רגשי.

באפריל 2021 קיבלתי את ההסמכה כמנחה מוסמך למיינדפולנס וחמלה בשדה החינוכי, מטעם המרכז לחינוך קשוב ואכפתי ואוניברסיטת תל-אביב, והצטרפתי לצוות המרכז כמנחה בכיר בהנחיה ופיתוח תוכניות הדרכה. בשנים 2020-2022 ניהלתי פרוייקט של הטמעת מיינדפולנס, חמלה ותקשורת מקרבת בבית הספר היסודי הדו-לשוני בירושלים בקרב התלמידים והצוות החינוכי. אני מנחה של תלמידים בתוכנית הדו-שנתית באוניברסיטת תל-אביב, ומנחה סדנת הורות קשובה. בשנים 2022-2023 עבדתי עם צוות ההוראה של בית-הספר גואטמלה בירושלים, צוות ההוראה של תיכון הרטמן בירושלים, ועם אגף שח״ר במשרד החינוך, שבו הנחיתי תקשורת מקרבת והקשבה אמפתית לצוותי מועדוניות לילדים בסיכון בעלי פערים לימודיים, רגשיים וחברתיים.

בנוסף להכשרות הפורמליות, קורסים מקצועיים שהשתתפתי בהם:
– קורס טראומה ומפתחות לויסות רגשי בגישת MATES (2017, דארן אברהמס)
– הנחייה וגישור בתקשורת מקרבת (2019, יורם מוסנזון)
– קורס יישומי לאנשי טיפול, התערבויות מבוססות מיינדפולנס וחמלה בעתות משבר (2020, מתי ליבליך וד”ר רוני ברגר)
– עקרונות התמיכה בנפגעי דחק וטראומה (2023, ד״ר רוני ברגר)

מוזמנים לקרוא עוד על סדנאות שאני מציע, אירועים קרובים, וסיפורים שכתבתי, ולהירשם לעדכונים.

הדרכים הכי טובות להתעדכן

הצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה
הצטרפות לקבוצת
וואטסאפ שקטה
הרשמה לרשימת התפוצה במייל